O NAMA

O NAMA

Centar za mladie lidere “TEMBRUM” osnovan u maju 2023. godine od strane Udruženja TELOK, a na predlog predsednika Udruženja Stefana Milivojevića koji je i direktor Tembruma.

Osnovna ideja Tembruma je da mladim ljudima da priliku za posao, a centar sama po sebi ima veoma širok spektar delovanja i oblasti rada. Od IT sektora pa sve to organizacije velikih eventova, influence marketinga, produkcije, biznis razvoja itd.

Kako mogu postati deo TEMBRUMA

Uvek možeš pogledati odeljak “Karijera” i pronaći sebe u nekoj od ponuđenih opcija?

Koji su osnovni uslovi?

Osnovni uslov jeste da je kandidat mlada osoba.

Ko su mladi u Republici Srbiji?


Prema Zakonu o mladima, mladi u Srbiji predstavljaju kategoriju lica od navršenih 15 do navršenih 30 godina života. Podaci Republičkog zavoda za statistiku, iz 2019. godine, pokazuju da ova kategorija čini jednu šestinu ukupnog stanovništva naše zemlje, odnosno 1.141.016 stanovnika. Iako većina živi u gradovima, značajan broj mladih u Srbiji (39,6%) živi u ruralnim sredinama i prigradskim naseljima.

Mladi u Srbiji mahom žive u svojim primarnim porodicama (98% maloletnika i 76% punoletnih), dok svega 24% živi odvojeno od roditelja. Glavni razlog za napuštanje roditeljskog doma jeste zasnivanje bračne zajednice ili kohabitacija sa partnerom/kom. Svaki šesti ispitanik živi u braku ili vanbračnoj zajednici. Od onih koji su u braku 66% ima decu, a od onih koji su u kohabitaciji svega >7%. U većini slučajeva, porodica predstavlja temelj materijalne i emotivne potpore mladima u periodu odrastanja. Pojedina istraživanja pokazuju da većina ispitanika (52%) oba pola donosi odluke ravnopravno sa roditeljima ili u potpunosti samostalno (45%). Iz toga se može zaključiti da prosečna porodica više ne predstavlja striktno patrijarhalnu zajednicu u kojoj otac predstavlja dominantan autoritet. Štaviše, zanimljiv je podatak da je skoro polovina mladih (46%) navela da majka ima veći uticaj na donošenje njihovih odluka od oca (30,2% mladih navelo je veći uticaj oca).

Šta ako neko ne ispunjava osnovne uslove?

Ako neko ne ispunjava osnovne uslove, uvek može biti deo Tembruma, ali ne i Lider. Liderstvo prepuštamo mladim ljudima…

Tembrum kao mrežna platforma?

Jedan deo Tembruma je mrežna platforma koja radi na spajanju velikih firmi i pojedinaca. Najčešće se sprovodi kroz Influence Markering program.

Scroll to Top