ZAŠTO JE MARKETING NA DRUŠTVENIM MREŽAMA BITAN ZA TVOJ BIZNIS?

PRUŽA MOGUĆNOST EFIKASNOG I BRZOG KOMUNICIRANJA SA POTENCIJALNIM KUPCIMA

UZ NJEGA SE LAKŠE DOLAZI DO NOVIH KUPACA I GRADI ODNOS SA STALNIM KLIJENTIMA

NEKOLIKO PUTA JE JEFTINIJI OD MARKETINGA U TRADICIONALNIM MEDIJIMA/PRINCIPIMA (TV, RADIO, BILBORDI ITD.)

PRUŽA MERLJIVE REZULTATE KOJI U SVAKOM TRENUTKU JASNO I ANALITIČKI MOGU DA SE PRATE, TAKO DA UVEK ZNATE KOLIKO I DA LI VAM JE REKLAMA BILA ISPLATIVA

NUDI MOGUĆNOST PRECIZNOG TARGETIRANJA VAŠE PRODAJNE FOKUS GRUPE ŠTO DIREKTNO UTIČE NA ISPLATIVOST VAŠIH MARKETING AKTIVNOSTI

ODLIČAN JE ZA IZGRADNJU ZAJEDNICE (FANOVA) KOJA JE SAČINJENA OD VAŠIH KUPACA

SLUŽI KAO DOBAR ALAT ZA IZGRADNJU BRENDA, KOMUNICIRANJE NJEGOVOG TONA I IZGRADNJE ČVRSTIH ODNOSA SA JAVNOŠĆU

KAKO ISPRAVNO PROMOVISATI BIZNIS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA?

Kada je reč o promociji i marketingu na društvenim mrežama, postoji mnogo različitih pristupa, koji uglavnom zavise od naše namere i potreba našeg biznisa. Većina biznisa oglašava se metodom takzovanog bustovanja postova. Iako nema ničeg pogrešnog u tome, postoje daleko efikasniji načini ulaganja novca u marketing na društvenim mrežama. Dobra promocija biznisa počinje – strategijom. Dobra strategija čini 70% uspeha.

Analiza tržišta i poslovanja
Postavljanje ciljeva i strategije
Kreiranje sadržaja i reklama
Praćenje i analiza rezultata

PREDNOST OGLAŠAVANJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Prednosti oglašavanja na društvenim mrežama su velike. Kupci nam nikada nisu bili bliži, a zahvaljujući Facebook-u, Instagramu, LinkedIn-u i sl. danas imamo mogućnost da se obraćamo isključivo onim ljudima koji su potencijalno zainteresovani za to što nudimo, odnosno onim ljudima čija interesovanja ka tome impliciraju. Pored toga, od velikog je značaja napomenuti da nam veći broj tih platformi nudi opciju „retargetinga“, odnosno da možemo da naše reklame prikazujemo ljudima koji su već posetili naš sajt, pogledali više od 50% videa, komentarisali nam objavu ili poslali poruku (ovo je samo deo mogućnosti). Evo samo nekih od benefita koje nam profesionalno oglašavanje na društvenim mrežama može doneti:

PRECIZNO OGLAŠAVANJE POTENCIJALNIM KUPCIMA

MOGUĆNOST RETARGETINGA (PONOVNOG OGLAŠAVANJA ZAINTERESOVANIM KUPCIMA)

PLAĆANJE REKLAMA PREMA KONVERZIJAMA (PREMA PRODAJI, PRIKUPLJENOM MAILU, PREUZIMANJU APLIKACIJE I SL.)

PRAĆENJE ANALITIKE U KOJOJ SE VIDI TAČNA ISPLATIVOST REKLAME, ODNOSNO KOLIKO PUTA NAM SE VRATIO ULOŽEN NOVAC

KOMBINOVANJE KAMPANJA SA DRUGIM PLATFORMAMA ZARAD VIŠE ISPLATIVOSTI I PRODAJE

USLUGE OGLAŠAVANJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

U nastavku možete pogledati cene naših osnovnih paketa.

FACEBOOK REKLAMIRANJE (OGLAŠAVANJE)

Oglašavanje putem Fejsbuka spada u jedne od najpopularnijih modela oglašavanja, pre svega zbog svoje jednostavnosti. Takođe, Fesjbuk je još uvek vodeća društvena mreža i sasvim sigurno će ostati barem još neko vreme. Prema zvaničnim podacima prosečan korisnik u Srbiji klikne na 25 oglasa mesečno.

 

CENA FACEBOOK REKLAMIRANJA

Cena Facebook reklamiranja zavisi od mnoštva faktora. Neki od osnovnih su tehničke prirode i uslovljene su samim tržištom na Fejsbuku. U ove faktore spadaju lokacija, ciljna grupa, vrste kampanja i zasićenost same niše koja se targetira. Tako bi recimo odabir tzv. lead generation kampanje za ciljnu grupu 25-45 u Njujorku, SAD, za neki potrošački proizvod rezultirao dalekom većom cenom za klik, nego kada bismo istu kampanju pokrenuli u Srbiji. Gotovo da je nemoguće predvideti cenu vašeg prosečnog klika, mada se može reći da Srbija još uvek spada u najjeftinije države na svetu, kada je reč o oglašavanju na Fejsbuku, dok su najskuplje Sjedinjene Američke Države, Australija, Skandinavija, Dubai i UAE generalno. 

 

Međutim, od same cene klika, marketarima je daleko važnija cena konverzije – odnosno koliko vas na kraju košta vaš kupac. Ponekad, mada je to vrlo retko, kupac se na kupovinu odlučuje nakon što jednom pogleda oglas. U većini slučajeva, potrebno je da se potencijalni kupac nekoliko puta susretne sa vašim brendom pre nego što se odluči na kupovinu.  Za neke kompanije, retargeting je jedini način da uopšte dođu do kupaca putem oglašavanja. To je najčešće slučaj sa onim proizvodima i uslugama za koje je potrebno izdvojiti veću svotu novca, ili koje prosto ne kupujemo često.

Budžet nije uračunat u cenu!

INSTAGRAM REKLAMIRANJE (OGLAŠAVANJE)

Instagram reklamiranje je jefitnije, ali kod nas još uvek manje popularno od Fejsbuk oglašavanja. Kako Instagram sve više uvodi nove funkcije, tako se sve manje računa na organski reach. Zlatno doba organskog marketinga na društvenim mrežama polako prolazi, i navike korisnika se menjaju. Takođe, kod samih kupaca onlajn kupovina postaje sve popularnija, a Instagram je na našem tržištu sve više mesto gde zapravo tražimo nove proizvode, posebno kada je reč o malim ili srednjim biznisima. Zbog manje cene reklamiranja, Instagram je sjajna opcija, posebno za biznise koji još uvek nemaju sajt/prodavnicu. I čisto da ne bude zabune, i Instagram i Facebook su u vlasništvu iste kompanije (META), i često će se reklame sa FB-a videti i na instagramu, takođe se većina marketara odlučuje za kombinovane kampanje koje pokrivaju obe društvene mreže, što u 99% slučajeva i pruža najbolje rezultate.

CENA INSTAGRAM REKLAMIRANJA

Kao što smo već rekli, CPC na Instagramu može da bude dosta niži nego na Fejsbuku, ali to i dalje ne mora da znači da je reklamiranje na Instagram isplatljivije. Sam oglas je samo jedan elemenat konverzije, a krajnji iznos koji mi na kraju uložimo u našeg kupca gotovo je nemoguće predvideti, ali ga je moguće optimizovati. Ukoliko dobro postavite svoj profil, izgradite bazu vernih fanova, među kojima imate i zadovoljavajući broj vernih kupaca, lako se može desiti da pojeftinite i akviziciju novih klijenata.

Prosto, što bolji proizvod, što bolji marketing na društvenim mrežama, što profesionalnije urađene kampanje – to bolja konverzija. Ako bismo vam rekli da jednog od našeg klijenata prosečna konverzija košta oko 50 dolara, sigurni smo da bi vaša prva reakcija bila da je to preskupo. Ali ako vam kažemo da on od tog klijenta zaradi 470 dolara, biće vam jasno da se tom klijentu isplati da uloži novac u reklamiranje. Cena oglašavanja zapravo najmanje važna stavka i čitavoj priči oko Instagram reklamiranja.

Na kraju, ono što je važno jeste dolazak do kupaca. Bilo da se vaš biznis zasniva na instagramu ili ne, pre ili kasnije ćete morati da imate svoj sajt kako biste mogli da kreirate reklame koje zapravo mogu precizno da se prate. Najvažnije je da vam je marketing isplativ, a praćenjem ovih stvari ćete uvek biti u toku sa time da li vam se, i koliko vaše kampanje isplate.

Budžet nije uračunat u cenu!

OSNOVNI PAKET

od 250 /mesečno
 • Istraživanje tržišta i konkurencije
 • Priprema strategije i plana oglašavanja
 • Kreiranje persone/idealnog kupca
 • Pisanje tekstova za vizuale i reklame​
 • Dizajniranje vizuala prema IG standardima
 • Podešavanje reklama
 • Praćenje analitike i optimizacija reklama
 • Nadzor i upravljanje budžetima za ogašavanje
 • Retargeting kampanje
 • Vođenje društvenih mreža
 • Kreiranje sadržaja za društvene mreže
 • Plan aktivnosti za društvene mreže
 • Influenser marketing

VOĐENJE PROFILA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA (COMMUNITY MANAGEMENT)

Community management je sve popularnija, a za neke kompanije i potpuno neophodna usluga. Vaša internet radnja nema ograničeno vreme, a Instagram i Fejsbuk su neka vrsta izloga. Bolje rečeno – informativnog punkta. Upravo se kroz poruke na društvenim mrežama raspitujemo o veličini, ceni, uslovima kupovine i troškovima slanja. Po statistici to najčešće radimo vikendom, nedeljom, ili u kasnim popodnevnim satima. Što potencijalni kupac duže čeka na odgovor, to se više “hladi” i lakše okreće ka drugoj kompaniji koja nudi iste, ili slične proizvode, odnosno usluge. Puno posla zar ne?

E sad zamislite da na sve to morate da razmišljate i o sadržaju za mreže – objave za vaš profil i story, reels, video materijal, pisanje opisa i dizajn svega toga.

Vama je kao vlasniku biznisa daleko važnije da se posvetite prodaji i komunikaciji sa kupcima jer samo vi možete u svakom momentu znati koliko imate robe na stanju, međutim kreiranje sadržaja za društvene mreže ne sme biti zanemareno jer bez njega prodaja može da stagnira, a novac ostaje tamo negde, van našeg domašaja. Upravo iz tog razloga velik broj kompanija donosi odluku da kreiranje sadržaja za društvene mreže kompletno prepuste profesionalcima i svoje aktivnosti usmere direktno na svoj biznis.

CENA USLUŽNOG VOĐENJA DRUŠTVENIH MREŽA

Mi našim klijentima nudimo različite Social Media Menadžment (SMM) pakete koji su prilagođeni njihovim potrebama.

OSNOVNI PAKET

od 300 /mesečno
 • Osmišljavanje objava za feed i story
 • Do 8 objava za feed (4x carousel, 4x single)
 • Do 15 story objava
 • Kreiranje persone / avatara
 • Kreiranje do 3 reklama za objavljen sadržaj
 • Do 2 društvene mreže
 • Analiza sadržaja ​
 • Izveštavanje na mesečnom nivou
 • Istraživanje konkurencije i tržišta
 • Influenser marketing istraživanje
 • Krizna komunikacija (Krizni PR)
 • Praćenje rezultata u prodaji
 • Podešavanje naprednih reklama
 • Influenser marketing
Scroll to Top