ŠTA JE TO - DIGITALNI MARKETING?

Digitalni marketing danas je ključni sastojak uspeha jednog biznisa. Proteklih godinu i po dana opametili su i najtvrdoglavije među nama – pokazavši da su prilike na tržištu nepredvidive, ali i da u vremenima velikih izazova bolje prolaze biznisi koje su prisutni na mreži. Uz to, digitalni marketing se može razumeti kao skup aktivnosti i alata koje koristimo kako bismo naš brend približili publici, povećali dostupnost naših proizvoda i usluga i ostvarili prodajne ciljeve.

Jednostavnije rečeno, ako korisnik pretraživača želi da pronađe “drvene daske za opšivanje kuće” Google će se potruditi da na prvu stranicu smesti tekstove koji su u većoj meri zasićeni ovim pojmom. Naravno, algoritam je tokom poslednjih godina toliko napredovao, da je sve teže rangirati se koristeći takozvane gray hat tehnike. Tajna rangiranja je u dobro napisanom tekstu, i pravilno ispoštovanim procedurama.

BENEFITI DIGITALNOG MARKETINGA ZA VAŠ BIZNIS

Benefiti digitalnog marketinga za vaš biznis su brojni, a mi smo izvdojili samo neke od najvažnijih:

BOLJE POZICIONIRANJE BRENDA U OČIMA IDEALNIH KLIJENATA/KUPACA – DOPRINOSI VEĆEM STEPENU POVERENJA I LAKŠEM ODLUČIVANJU.

IDENTIFIKACIJA I RAZVOJ KULTURE BRENDA, ZASNOVANA NA IDENTITETU IDEALNE PERSONE – ČINI VAS IZBOROM BROJ JEDAN U MORU SLIČNIH KOMPANIJA.

BOLJE POZICIONIRANJE BRENDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA I PRETRAŽIVAČIMA – DOPRINOSI LAKŠEM STIZANJU DO NOVIH KLIJENATA/KUPACA.

SJAJNO KORISNIČKO ISKUSTVO – DOPRINOSI POVEĆANJU PRODAJE.

NIŽE CENE OGLAŠAVANJA, ZAHVALJUJUĆI DOBRO OSMIŠLJENIM KAMPANJAMA – OMOGUĆAVA VAM DA RASTETE BRŽE OD KONKURENCIJE

USLUGE DIGITALNOG MARKETINGA KOJE SU VAM NA RASPOLAGANJU

Kod nas možete rešiti sve svoje digitalne nedoumice, i odabrati kompletan paket usluga digitalnog marketing, ili samo one koje su vam trenutno najvažnije. U nastavku pogledajte pregled usluga koje nudimo.

IZRADA WEB SAJTA

Ako bi registrovanje firme u APR-u značilo da imate vozačku dozvolu za poslovanje, web sajt bi značio da imate ličnu kartu za vaš biznis! On predstavlja najbolji način da predstavite vas i vaš brend, istaknete ponudu i zadobijete poverenje kupaca. Takođe, ukoliko se bavite prodajom fizičkih proizvoda, ecommerce sajt (sajt sa opcijom dodavanja u korpu – prodavnicom) je postao standard za svaku industriju pa je tako neophodno razmišljati i o tome.

IZRADA PLANA MARKETINŠKIH AKTIVNOSTI

Ova usluga spada među najosnovnije korake digitalnog marketinga. Iako su određeni elementi uključeni u cenu ostalih usluga, ovde je reč o izradi kompletnog plana marketinških aktivnosti, koji uključuje sve kanale komunikacije i najčešće se izrađuje za period od 6 meseci do godinu dana. Ukoliko želite da svoj biznis podignete na viši nivo, toplo vam preporučujemo ovu uslugu. Marketinški plan se izrađuje u skladu sa potrebama klijenta. Slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo vam detaljno objasniti mogućnosti ove usluge, našu metodologiju i izraditi specijalnu ponudu prilagođenu baš vašim potrebama.

MARKETING NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Ljude često buni razlika između usluga koje se odnose na marketing na društvenim mrežama, odnosno razlika između reklamiranja na društvenim mrežama, kreiranje sadržaja za društvene mreže i vođenja profila na društvenim mrežama. Mi nudimo sve ove usluge, ali pod ovim paketom podrazumevamo izradu materijala za društvene mreže, u skladu sa strategijom i brendingom vaše kompanije. Ova vrsta aktivnosti ne mora nužno da uključuje plaćene oglase, niti izgradnju zajednice na vašim profilima na društvenim mrežama, međutim, obe navedene stavke su potrebne kako bi ovaj paket doneo najbolje rezultate (makar u najosnovnijem obliku).

FACEBOOK REKLAMIRANJE

Facebook reklamiranje je posebna usluga u okviru marketinga na društvenim mrežama, i obuhvata pripremu kampanja i postavljanje oglasa koji će se prikazivati na društvenim mrežama Facebook i Instagram. U zavisnosti od vaših potreba, možemo vam izaći u susret i pripremiti digitalni reklamni materijal za oglašavanje, koji obuhvata pisanje prodajnog teksta prema eCommerce standardima i izradu grafičkog sadržaja. Takođe, postoji mogućnost da članovi vašeg tima pripreme materijale, prema našim smernicama.

Ovaj paket usluga najčešće biraju vlasnici internet prodavnica, za koje je idealno oglase plasirati na obe platforme.

INSTAGRAM REKLAMIRANJE

Reč je o sličnoj usluzi kao što je i Facebook reklamiranje, a razlika se ogleda u specifičnostima ove dve mreže, navikama i ponašanju vaše ciljne grupe na ovim platformama. Uz to, formiranje kampanja i priprema materijala može biti drastično drugačija. Sve naše usluge za cilj imaju i da vas edukuju, a po zahtevu klijenta postoji mogućnost obuke vaših zaposlenih, te osposobljavanje za samostalnu pripremu i postavljanje marketinških plaćenih kampanja.

Instagram reklamiranje se pokazalo kao da je veoma efikasno kod delatnosti koji se bave edukacijom, izgradnjom ličnog brenda ili pružanjem nekog oblika digitalnih usluga.

VOĐENJE DRUŠTVENIH MREŽA

Ovde je reč o jednoj all-inclusive usluzi, gde nam faktički u potpunosti prepuštate brigu o vašim poslovnim profilima na jednoj, ili na više društvenih mreža. Takođe, prema potrebama i mogućnostima vaše kompanije, ova usluga može i ne mora da obuhvata usluge plaćenog reklamiranja.

Profesionalno vođenje društvenih mreža zahteva temeljnu strategiju, plan aktivnosti i dodatne stvari koje direktno utiču na izgradnju brenda na njima.
Baš iz tih razloga je neophodno da se ovome pristupi na adekvatan način i osmisli koncept koji će vas izdvojiti od konkurencije.

GOOGLE ADS

GoogleAds je usluga kontekstualnog oglašavanja koja uključuje mnoge alate za sprovođenje efikasnih reklamnih kampanja.
Ciljna grupa za kontekstualno oglašavanje se bira po ključnim rečima u pretraživaču. A to znači da će vaš sajt biti u centru pažnje potencijalnih kupaca koji traže vaše proizvode ili usluge.


Oglašavanje u GoogleAds-u se prikazuje samo ciljnoj publici na osnovu njenih zahteva, ne trošite svoj budžet na prikazivanje oglasa onima koji to nisu zainteresovani.


Oglašavanje u GoogleAds-u nije samo prikazivanje oglasa u pretraživaču, već će se i vaši oglasi prikazivati na partnerskim sajtovima, GoogleMaps, Youtube, Gmail.

Insluencer marketing

Doskoro su zaštitna lica kompanija i njihovih proizvoda bile poznate ličnosti poput glumaca, sportista i muzičara. Kampanje rađene sa ovim poznatim ličnostima fokusirale su se na tradicionalne načine promocije: TV i radio spotove, bilborde, oglase u novinama itd. Danas primat preuzima influencer marketing.

 
Scroll to Top